Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Kuchnia włoska kojarzy się głównie z wykwintnymi i smakowitymi daniami mającymi swych wielbicieli na całym świecie. Od dziś nowym synonimem włoskich kulinariów jest „Złota łyżka”. Książka Giovanniego Ballariniego zabiera nas w podróż po tysiącu smakach słonecznej Italii. Wyprawę rozpoczynamy od prostych sosów, smakowitych przekąsek, przez wykwintne dania mięsne, rybne i warzywne, aż po słodycze i dania bez glutenu. „Złota łyżka” to bogate kompendium nie tylko zawierające najlepsze przepisy, lecz prezentację najważniejszych składników decydujących o wybornym smaku potraw, a także poradnik ukazujący, krok po kroku, jak ugotować wiele dań. Wyśmienite pesto genovese, tapenada szparagowa, pappa al pomodoro, indyk faszerowany kasztanami, mule w szafranie czy pasterka neapolitańska? Tylko ze „Złotą łyżką” Ballariniego! Pysznie, różnorodnie, lekko i zdrowo – w tych przepisach zakocha się każdy. Dzięki estetycznemu wydaniu ta książka jest idealnym pomysłem na prezent.
Już czas przenieść sie za pomocą smaku na Półwysep Apeniński.
Dane wydawnicze:
Tytuł: Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Autor: Ballarini Giovanni
Wydawnictwo: Jedność
Oprawa: twarda
Liczba stron: 768
Cena: 69 zł
ISBN/EAN: 9788381440707