Korea. Nie tylko kimchi
Kuchnia koreańska tryska kolorami i jest pełna smaków. Wyróżnia ją ostrość rdzawoczerwonej pasty chili gochujang, grillowane aromaty bulgogi, łagodny smak tofu i mnóstwo subtelnych dodatków, które nadają daniom świeżości i chrupkości – a motywem przewodnim jest oczywiście wszechobecne kimchi. W Korei kimchi to dużo więcej niż tylko jedzenie – to klejnot kultury narodowej, uniwersalne zdrowe danie i część koreańskiej tożsamości. I chociaż nie sposób sobie wyobrazić Korei bez kapusty kiszonej na ostro, to kuchnia tego kraju ma do zaoferowania dużo więcej.
Dane wydawnicze:
Tytuł: Korea. Nie tylko kimchiAutorzy: Byung-Hi Lim, Byung-Soon Lim
Tłumaczenie: Agata TeperekWydawnictwo: Prószyński i S-kaOprawa: twarda
Liczba stron: 160
Cena: 49,99 zł
ISBN/EAN: 978-83-8234-243-7