Smaki kuchni włoskiej
Wspaniały album o kulturze kuchni włoskiej. Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic, zaczynając od pieczywa, serów i makaronów przez mięsa, owoce morza, zioła i desery aż po kawę i wino.
Dane wydawnicze:
Tytuł: Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy
Autorzy: Umberto Galimberti, Giovanni Ballarini
Wydawnictwo: Jedność
Oprawa: twarda z obwolutą, format A3
Liczba stron: 368
Cena: 190 zł
ISBN/EAN: 978-83-7660-707-8