Ramen. Zupa szczęścia i miłości
Ramen to obok sushi największy kulinarny towar eksportowy Japonii, który od lat robi furorę na całym świecie. Niewiele dań jest równie uzależniających jak ramen, a różnorodnych połączeń smakowych – od tych najprostszych do najbardziej złożonych – możesz doświadczyć zarówno w zapyziałym barze w Tokio, jak i najmodniejszej knajpie w Los Angeles. Na „Ramen” składa się kilkadziesiąt przepisów, w których kluczową rolę odgrywają domowej roboty bulion i makaron ramen, ale znajdziesz tutaj również dania takie jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki i tempura.
Dane wydawnicze:
Tytuł: Ramen. Zupa szczęścia i miłości
Autor: Tove Nilsson
Tłumaczenie: Natalia Walawender, Dominika Górecka
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Oprawa: twarda
Liczba stron: 152
Cena: 39,99 zł
ISBN/EAN: 978-83-8169-177-2